AGLAONEMA DIAMOND BAY

Aglaonema verzorgen

De Aglaonema heeft een tropische achtergrond en weet zichzelf goed te redden met een beetje licht en water. De kamerplant is een goede luchtzuiveraar. De schadelijke stoffen worden uit de lucht gehaald en in ruil daarvoor stoot de plant weer zuurstof uit. Deze Diamond Bay variant mag zich met recht een diamant noemen. Stralen doet de plant zeker, zelfs zonder stam. De bladeren groeien namelijk direct uit de aarde. NASA plaatste deze plant zelfs op de lijst van meest luchtzuiverende planten. Plaats de plant in een lichte ruimte en de lucht wordt gratis en voor niets gezuiverd.

In het kort

Vrij veel water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Licht giftig

Deze geslepen Diamond Bay Aglaonema blinkt uit als luchtzuiveraar. Wat betekent dat voor de verzorging? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Houd de aarde waarin de Aglaonema staat altijd licht vochtig. Veel water is niet nodig, en een heel voetenpad is al helemaal niet goed. In de winterperiode kan de kamerplant zelfs enkele weken zonder water.

Licht en standplaats

De Aglaonema vindt een plekje in de schaduw helemaal prima. Dat is ie van huis uit gewend. Zien de bladeren licht, dan groeien ze sneller. Maar direct zonlicht is funest voor de plant. Experimenteer een beetje en let er goed op of de bladeren niet bruin worden.

Voeding

Voeding is niet per se nodig voor de Aglaonema. In de herfst en winter hoef je niets toe te voegen aan het water. Wil je toch wat extra’s geven? Geef ‘m dan alleen in de lente en zomermaanden zo’n één keer per maand vloeibare plantenvoeding.

Sproeien

Sproeien mag en af en toe een douche ook. Je helpt hiermee het stof van de bladeren te verwijderen en ongedierte blijft op afstand. De bladeren zullen weer prachtig glimmen en alles bij elkaar zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

Verpotten

De Aglaonema groeit maar langzaam en verpotten is niet altijd nodig. Als je dit wel wilt doen, dan raden we je aan om een sierpot 20% groter in diameter aan te schaffen. Doe dit alleen als je merkt dat de plant te weinig ruimte heeft.

Giftig

Het sap en eventuele bessen van de Aglaonema zijn licht giftig. Als huisdieren deze te pakken krijgen, dan kan dit leiden tot misselijkheid. Let daarom altijd op met dieren en jonge kinderen. Zet de Ageonema op een veilig plek en je hoeft je geen zorgen te maken.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand