ARECA

Goudpalm verzorgen

Grote kans dat je weleens een Goudpalm hebt gespot bij iemand thuis. Deze Areca is één van de bekendste palmsoorten. Bij ons kun je kiezen uit vier hoogtes, zo heb je altijd een Goudpalm die past. De geveerde bladeren laten je doen wegdromen naar een exotische vakantiebestemming. Die zijn frisgroen van kleur, en daaraan zie je meteen of je de Goudpalm goed behandeld. Nog even tussendoor: de naam van deze palm is afgeleid van de goudgele stengels. Kraak de gouden formule en zorg goed voor je Goudpalm. De plantverzorging bestaat voornamelijk uit veel licht en water.

In het kort

Vrij veel water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Niet giftig

Ontdek of je Goudpalm een dorstig plantje is of juist helemaal niet. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

De tropische Goudpalm houdt van een flinke slok water. Zorg dat de aarde altijd vochtig aanvoelt. Tijdens de zomerperiode groeit de behoefte aan water nog meer. Dan mag je wel twee keer per week langs met je gieter. Te weinig water of een heel voetenbad zijn niet goed.

Licht en standplaats

De Goudpalm is inmiddels helemaal ingeburgerd en kent het Nederlandse klimaat. Toch blijft de zon trekken. Zet ’m op een lichte plaats in huis. Een plek met veel lichtinval is ideaal. In de zomer is een standplaats buiten zelf mogelijk, maar laat de Goudpalm wel even wennen.

Voeding

Af en toe een beetje extra voeding is wel nodig. Zeker in de zomermaanden, wanneer de Goudpalm door het licht veel groeit. Elke twee weken giet je vloeibare voeding bij het water. Zo blijft de pam stralend en gezond. In de winterperiode is dit niet nodig en pakt de plant z’n rust.

Sproeien

Die tropische roots blijven en daarom vindt de Goudpalm een sproeibeurt heel fijn. Je mag zelf dagelijks de bladeren van de palm besproeien. De waterpret is nog fijner als je lauwwarm water gebruikt in plaats van koud water. Eens per jaar onder de douche is ’m ook gegund.

Verpotten

Deze groeigrage palm is gemiddeld om de twee jaar toe aan een nieuwe, grotere pot. Zo geef je de Goudpalm extra ruimte om te groeien en hebben de wortels weer ruim baan. Qua diameter moet de nieuwe sierpot ongeveer 20% groter zijn dan de vorige.

Giftig

Nee joh, de Goudpalm is zo’n lieverd. Er is geen spoortje giftigheid te bekennen. Als je kat of hond per ongeluk de palm aanzien voor hun etensbak, geen paniek. De Goudpalm is ongevaarlijk voor mens en dier en daarom een ook zo geliefd als kamerplant.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand