CHLOROPHYTUM

Graslelie verzorgen

Wanneer de Graslelie bloeit, verschijnen er vanuit de kern van de plant witte bloemetjes die verdacht veel lijken op lelies. Een goede verzorging bestaat voornamelijk uit veel water. Dat betekent zo’n twee keer per week met de gieter aan de slag. Zoek een licht plekje uit thuis en de Graslelie is al snel tevreden. In ruil voor een goede verzorging zuivert deze kamerplant de lucht. En goed ook. Alle schadelijke stoffen uit de lucht worden omgezet in zuurstof. Zelfs ammoniak wordt netjes uit de lucht gehaald. Zit er nog een addertje onder het gras? Nee hoor, de Graslelie doet gewoon waar ie heel goed in is.

In het kort

Vrij veel water nodig

Elk jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per maand voeding (zomer)

Niet giftig

Vraagt zo’n sterk luchtzuiverende plant als de Graslelie nou ook om de allerbeste verzorging, of valt dat wel mee? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Water is een gevoelig puntje voor de Graslelie. Zo’n twee keer per week langsgaan met de gieter is echt wel nodig. Maar kijk uit. Als zich er een heel voetenbad vormt, kan er wortelrot ontstaan en dan kan je afscheid nemen van je kamerplant.

Licht en standplaats

Zoek een mooi licht plekje uit voor de Graslelie. Alleen van direct zonlicht wordt de plant sip. Deze beauty verdient het om in de spotlight te staan. Wanneer de plant te donker staat, zullen ook de bladeren donkerder worden.

Voeding

De Graslelie haalt al voldoende voedingsstoffen uit de aarde, de lucht en het water. Toch is een beetje vloeibare plantenvoeding prima. Doe dat alleen in de lente en zomermaanden en slechts één keer per maand. Dan groeit de Graslelie het hardst.

Sproeien

Besproei de bladeren van de Graslelie regelmatig. Zo houd je ongedierte op afstand en maak je de bladeren stofvrij, zodat we weer heerlijk glimmen. Maak alleen niet continu de aarde nat tijdens het sproeien, want dat kan weer teveel zijn.

Verpotten

Bekijk elk jaar de pot en de ruimte die de Graslelie heeft. Deze kamerplant groeit snel en het kan nodig zijn om ‘m elk jaar te verpotten. Zoek een mooie nieuwe sierpot uit die zo’n 20% groter in diameter is en je zit gebakken.

Giftig

Nee hoor, de Graslelie is echt niet giftig. De kamerplant is veilig om neer te zetten en niet schadelijk voor de omgeving. Mocht je huisdier er per ongeluk aan knagen, dan is er geen reden tot paniek.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand