AGLAONEMA SPOTTED STAR

Aglaonema verzorgen

De tropische achtergrond van de Aglaonema zorgt ervoor dat de plant genoegen neemt met een beetje licht en water. Hoewel de plant een exotisch voorkomen heeft, valt het dus wel mee met de eisen op het gebied van verzorging. Zonder enkele moeite zuivert de Aglaonema de lucht in huis. Schadelijke stoffen worden met het grootste gemak omgezet in zuurstof. Deze Spotted Star is het zonnetje in huis, of moeten we zeggen sterspeler. Dat NASA de plant op de lijst van meest luchtzuiverende planten heeft gezet, zegt wel wat. Daarom verdient de kamerplant ook een plekje in de spotlight. Dat betekent een licht ruimte, zonder blootstelling aan direct zonlicht. 

In het kort

Vrij weinig water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Halfschaduw

1x per maand (zomer)

Licht giftig

Deze Spotted Star Aglaonema blinkt uit als luchtzuiveraar. Wat betekent dat voor de verzorging? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Houd de aarde waarin de Aglaonema staat altijd licht vochtig. Veel water is niet nodig, en een heel voetenpad is al helemaal niet goed. In de winterperiode kan de kamerplant zelfs enkele weken zonder water. 

Licht en standplaats

De Aglaonema vindt een plekje in de schaduw helemaal prima. Dat is ie van huis uit gewend. Zien de bladeren licht, dan groeien ze sneller. Maar direct zonlicht is funest voor de plant. Experimenteer een beetje en let er goed op of de bladeren niet bruin worden.

Voeding

Voeding is niet per se nodig voor de Aglaonema. In de herfst en winter hoef je niets toe te voegen aan het water. Wil je toch wat extra’s geven? Geef ‘m dan alleen in de lente en zomermaanden zo’n één keer per maand vloeibare plantenvoeding.

Sproeien

Sproeien mag en af en toe een douche ook. Je helpt hiermee het stof van de bladeren te verwijderen en ongedierte blijft op afstand. De bladeren zullen weer prachtig glimmen en alles bij elkaar zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

Verpotten

De Aglaonema groeit maar langzaam en verpotten is niet altijd nodig. Als je dit wel wilt doen, dan raden we je aan om een sierpot 20% groter in diameter aan te schaffen. Doe dit alleen als je merkt dat de plant te weinig ruimte heeft.

Giftig

Het sap en eventuele bessen van de Aglaonema zijn licht giftig. Als huisdieren deze te pakken krijgen, dan kan dit leiden tot misselijkheid. Let daarom altijd op met dieren en jonge kinderen. Zet de Ageonema op een veilig plek en je hoeft je geen zorgen te maken.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?