Aloe Vera
ALOË VERA
Aloë Vera verzorgen
De Aloë Vera is de laatste jaren vooral bekend geworden om zijn helende werking. Zo zou de gel die de Aloë Vera afscheidt helpen tegen eczeem en uitslag, gebruikt worden als huidcrème en verkoeling bieden bij verbranding. Ook wordt het in yoghurt en sap verwerkt omdat het een kalmerende werking op de maag zou hebben. Veel wetenschappelijk bewijs is er echter niet voor deze helende eigenschappen. Dat verandert echter niets aan het feit dat de Aloë Vera één van de makkelijkste planten is om te verzorgen en een stoere toevoeging voor je interieur is.
In het kort
Geef je groene vingers af en toe een beetje rust tijdens de minimale verzorging van de Aloë Vera plant. Bekijk de verzorgingstips.
Laat de Aloë Vera nooit helemaal tot de wortels toe uitdrogen. Geef telkens maar een klein beetje water en laat de aarde tussentijds opdrogen. Wanneer er een flink voetenbad ontstaan, kan er wortelrot ontstaan en dan ben je verder van huis.
Zet de Aloë Vera op een plek met een klein beetje schaduw. De plant kan zelfs tegen direct zonlicht, maar laat de plant eerst twee weken wennen op een standplaats met wat schaduw. In de zomer kan de plant ook heel goed naar buiten gezet.
De Aloë Vera heeft eigenlijk geen extra voeding nodig, mits de plant genoeg zonlicht en water krijgt. Wil je de groei toch stimuleren, voeg dan een beetje vloeibare plantenvoeding toe aan het water. In de wintermaanden is extra voeding absoluut niet nodig.
De Aloë Vera heeft geen besproeiing nodig omdat de vetplant van nature een droge lucht gewend is. Af en toe de plant afspoelen om het stof te verwijderen is wel raadzaam. Zo kan het licht de vetplant goed bereiken.
De Aloë Vera is een plant die flink groeit, en dan bedoelen we vooral in de breedte. Het is daarom verstandig om de kamerplant om de twee jaar te verpotten. Dit kan je het beste doen gedurende het voorjaar, voordat de groei plaatsvindt.
De Aloë Vera heeft voor de mens geen giftige eigenschappen, maar wel voor je huisdieren. En ook al wordt het sap van de Aloë Vera in bepaalde voedingsmiddelen gebruikt, raden wij niet aan om de het sap uit je plantje in te nemen.