BROMELIA

Ananasplant verzorgen

Deze kamerplant behoort tot de Bromelia’s en komt van ver, namelijk uit de oerwouden van Paraguay en Brazilië. Als je punten wilt scoren bij de Ananasplant, zorg dan voor een aangename temperatuur en vermijd direct zonlicht. De sierananas groeit in het midden van de plant en is vooral heel bijzonder om naar te kijken. Er groeit gewoon een tropische vrucht bij jou in huis. Alleen, we moeten je wel meteen wat mededelen. Wanneer de ananas rijp is, valt deze eraf en komt er geen nieuwe vrucht. De Ananasplant zou het perfecte medicijn zijn tegen snurken. Wij hebben ons echter wat anders laten vertellen.

In het kort

Vrij weinig water nodig

Verpotten is niet nodig

Sterk luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Niet giftig

Ontdek waar de Ananasplant van houdt en of je nu daadwerkelijk een ananas kan kweken. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Je hoeft slechts één keer per week de Ananasplant water te geven. Zorg dat het water direct het hart van de plant bereikt. Zo blijft de vrucht mooi groeien en blijft de plant gezond. Alleen een heel voetenbad is weer niet nodig, dan werkt het averechts.

Licht en standplaats

De Ananasplant mag best op een zonnig plekje staan, alleen de felle middagzon is niet goed. Bekijk regelmatig de bladeren en hebt een goede indicator te pakken of de plant daadwerkelijk op de juiste plek staat.

Voeding

Omdat de Ananasplant relatief kort meegaat is voeding niet per se nodig. Mocht je dit toch willen doen, focus je dan op de zomermaanden. Voeg dan een beetje vloeibare plantenvoeding toe aan het water.

Sproeien

Sproeien zal de gezondheid van de Ananasplant versterken. Met name in de winter, wanneer de kachel loeit en de luchtvochtigheid daalt. Je maakt meteen de bladeren stofvrij en ook ongedierte blijft op afstand.

Verpotten

Je hebt geen groot budget nodig met een Ananasplant in huis. Deze kamerplant heeft een relatief korte levensduur en verpotten is daarom niet nodig. Je plant komt maar één keer tot bloei en sterft nadat de vrucht helemaal rijp is.

Giftig

Je hoeft je niet druk te maken of de Ananasplant schadelijk is voor eventuele huisdieren en jonge kinderen. We kunnen daar heel kort over zijn. Deze kamerplant is namelijk niet giftig. We raden je aan om ook de sierananas niet te nuttigen.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?