ARCHONTOPHOENIX ALEXANDREA

Australische Koningspalm verzorgen

De Australische Koningspalm voegt flink wat allure toe aan je plantencollectie. De weelderige vorm van de palm en de imposante hoogte zorgen voor een paradijselijke sfeer. Zowel voor je interieur als buitenruimte is de Australische Koningspalm een ideale sfeermaker. Dat lees je goed, de palm kan met gemak buiten staan en houdt zich goed tot een aantal graden onder nul. Deze palm is daarmee gewoon koning van twee werelden: binnen en buiten. De geveerde bladeren kunnen je zomaar een vakantiegevoel bezorgen, maar vergeet niet de Australische Koningspalm te verzorgen. Dan zullen de bladeren namelijk snel bruin worden.

In het kort

Vrij veel water nodig

Elk jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Niet giftig

Zo tover je de omgeving om in een waar koninkrijk voor de Australische Koningspalm. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Houd de aarde waarin de Australische Koningspalm staat altijd licht vochtig. De koning houdt wel van een slok. Tijdens warme dagen is het nodig om elke dag een kijkje te nemen. In de winter is een klein beetje water voldoende. 

Licht en standplaats

Een lichte plek en af en toe het zonnetje op z’n bol maken de palm blij. De halfschaduw is dus ideaal voor buiten. Binnen is een licht plekje bij het raam voldoende. Door het vele licht blijft de palm gezond en hoef je je geen zorgen te maken om bruine bladeren.

Voeding

Om de bladeren mooi diepgroen en sterk te houden raden wij aan om het water aan te vullen met gespecialiseerde plantenvoeding voor palmen. De natuurlijke voedingsstoffen bevorderen de groei en zorgen dat de wortels sterk blijven.

Sproeien

Een wekelijkse sproeibeurt is wel nodig voor de Australische Koningspalm. Zo maak je niet alleen de bladeren stofvrij, maar blijft ook ongedierte op afstand. Wacht wel met sproeien nadat de zon onder is als de palm buiten staat, om verbranding te voorkomen.

Verpotten

Het verpotten van een Australische Koningspalm gaat niet zonder slag of stoot. Zorg voor een comfortabele verhuizing en doe het werk met z’n tweeën. Gelukkig hoeft dit pas om de twee of drie jaar. Geef de wortels de ruimte en de palm kan weer doorgroeien.

Giftig

De palm is een zeer populaire kamerplant. Het is daarom maar goed dat deze plant niet giftig. Geen van de onderdelen van de Australische Koningspalm is schadelijk voor mens en dier. Je kunt de palm daarom gerust een plekje geven.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?