PERSEA AMERICANA

Avocadoplant verzorgen

Avocadobomen vind je overal in Centraal-Amerika, maar wij hebben de planten gewoon in onze kas staan. Avocadoplanten en met name de avocado’s zelf, zijn in een korte tijd enorm populair geworden. Wij zijn de moeilijkste niet en hebben al flink wat voorwerk gedaan. De avocadopit is bij ons getransformeerd tot een plant en wacht op een nieuw huis. Populair of niet, een goede verzorging is altijd nodig. De kleuren van de bladeren verschillen van lichtgroen tot donkergroen, alleen bruin is een teken dat het niet al te best gaat. Deze dorstige plant vertoeft goed in een warme ruimte met indirect licht.

In het kort

Vrij veel water nodig

Elk jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 maanden voeding (zomer)

Licht giftig

Hoe zit het eigenlijk met de verzorging van een Avocadoplant en kun je zelf avocado’s kweken? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Water staat met stip op nummer één wanneer het gaat om de verzorging van de Avocadoplant. Liever te vaak met je gieter langslopen dan een keertje overslaan. De aarde mag goed vochtig zijn en check regelmatig of de bladeren niet gaan hangen.

Licht en standplaats

De Avocadoplant wordt vrolijk in een lichte ruimte waar veel daglicht door de ramen komt. Alleen direct zonlicht is niet zo’n goed idee. Met voldoende licht zal de plant snel groeien en blijven de bladeren mooi groen van kleur.

Voeding

Naast water mag je de Avocadoplant regelmatig wat extra’s geven. Om de twee maanden mag je best een beetje plantenvoeding toevoegen aan het water. Dit bevordert de groei en gezondheid van de plant. Zet het in je agenda en je vergeet het niet meer.

Sproeien

Droge lucht in de ruimte is niet echt een ideale setting voor kamerplanten. Loeit de verwarming, dan is het goed om de bladeren van de Avocadoplant te besproeien. Doe dit het liefst met regenwater of kalkvrij water. Door de waterpret blijven ze mooi van kleur.

Verpotten

Pas wanneer de Avocadoplant uit z’n jasje groeit, kun je ervoor kiezen om de plant te verpotten. Zo krijgen de wortels meer ruimte en zal de plant nog sneller groeien. Toets elk jaar of dit nodig is en kies een nieuwe sierpot uit.

Giftig

Misschien zou je het niet zo snel verwachten, maar de Avocadoplant is wel degelijk giftig. Dat komt door de stof persine. Het stofje komt voor in alle delen van de plant. Pas dus op met huisdieren en zoek een plekje uit voor de Avocadoplant waar ze niet bij kunnen.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Niets gevonden.
Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?