MUSA

Bananenplant verzorgen

Breng de tropen in huis met een Bananenplant. Het klimaat krijg je er niet bij cadeau, dus een beetje improviseren is wel aan de orde. De kamerplant houdt namelijk ontzettend van het zonnetje. En ja, de zon in de tropen voelt wel even anders dan in Nederland. Toch is de Bananenplant al flink ingeburgerd en kom je met veel licht en water al heel ver. De Bananenplant bestaat voor maar liefst 80% uit water en is daarom een meteen een dorstige plant.De grote bladeren stoten het vocht ook weer gedeeltelijk uit, wat meteen een voordeel is voor de luchtvochtigheid in huis.

In het kort

Veel water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Veel licht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Licht giftig

Hoe groen moeten je vingers eigenlijk zijn voor het onderhouden van een Bananenplant? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Kom maar door met die gieter. De Bananenblad is verliefd om water en kan er niet genoeg van krijgen. Ga zeker twee keer per week langs met de gieter en voel regelmatig of de aarde vochtig genoeg is. Een heel voetenbad is niet de bedoeling, maar dat merk je snel genoeg.

Licht en standplaats

Zet je Bananenplant in de spotlight. Heel letterlijk door ‘m in een lichte ruimte te plaatsen en zelfs zonlicht is een goed idee. Draai de plant regelmatig voor een gelijkmatige groei van de bladeren. En zet ‘m niet buiten, want de Bananenplant is niet vorstvast.

Voeding

Het mag dan een grote drinker zijn, de Bananenplant slaat ook een regelmatig ontbijtje niet over. In de lente en zomer voeg je eenvoudig wat vloeibare plantenvoeding aan het water toe. Elke twee weken mag de Bananenplant een extraatje hebben naast het water geven.

Sproeien

Die tropische roots zorgen ervoor dat de Bananenplant gek is op wat waterpret. Zo’n twee keer week is zelfs heel normaal. Besproei de grote bladeren van de plant en vergeet niet de onderkant. Zo blijft de Bananenplant gezond en blijft ongedierte op afstand.

Verpotten

Handen uit de mouwen, want de Bananenplant is elke twee jaar toe aan verpotten. Neem een sierpot die zo’n 20% groter in diameter is dan de vorige. Zo hebben de wortels weer voldoende ruimte en kan de Bananenplant mooi groeien.

Giftig

Deze bijzondere kamerplant is gelukkig niet giftig. Nu zien we je niet snel aan een blad knagen, maar een huisdier kan dat natuurlijk wel doen. Maak je geen zorgen, want niks aan de Bananenplant is giftig. Reageer zelf daarom ook niet al te giftig op je huisdieren.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?