Dracaeana Cintho
DRACAENA CINTHO
Drakenbloedboom verzorgen
De Drakenbloedboom heeft een sterk luchtzuiverende werking en haalt in een handomdraai de schadelijke stoffen uit de lucht. Als tegenprestatie wil deze kamerplant graag een plekje in de schaduw en minimaal water van je ontvangen. Een opvallende kenmerk van de Dracaena, de oorspronkelijke Latijnse naam van de Drakenbloedboom, is de streep op het blad. Soms zijn deze bijzondere strepen geel, wit of zelfs roze van kleur. Reiken de bladeren naar de hemel, dan zit je gebakken wat betreft de verzorging. De Drakenbloedboom is actiever op de warmere dagen, dan tijdens de winter. Dan zet de winterslaap in en heb je nog minder omkijken naar de kamerplant.
In het kort
Ontdek of de ideale verzorging van de Drakenbloedboom je bloed, zweet en tranen kost. Bekijk de verzorgingstips.
Zonder water zou de Drakenbloedboom niet overleven, maar aan een klein beetje heeft ie meer dan voldoende. In de winterperiode kan de kamerplant zelfs anderhalve maand zonder water. Tussen de gietbeurten door mag de aarde eerst helemaal opdrogen.
Een paar uur zonlicht per dag is voldoende voor de Drakenbloedboom. Daarom is een plekje in de halfschaduw helemaal prima. Wanneer de bladeren verkleuren is dit een teken dat de kamerplant op een te lichte plek staat.
Echt trek heeft de Drakenbloedboom niet. Vanaf maart zet de groeiperiode in en dan zou je gedurende de zomermaanden wat vloeibare plantenvoeding kunnen toevoegen aan het water. Geef geen voeding tijdens de herfst of winter, dat is de rustperiode van de plant.
Af en toe een sproeibeurt vindt de Drakenbloedboom helemaal prima. Je verwijdert meteen het stof van de bladeren en ongedierte blijft op afstand. Wanneer de kachel loeit, kun je wat vaker langsgaan met je plantenspuit.
De Drakenbloedboom kan best hard groeien. Check elke twee jaar of de kamerplant toe is aan een nieuwe sierpot. Tussentijds kun je ook een laagje nieuwe potgrond toevoegen voor extra voedingsstoffen.
Dracaena’s zijn licht giftig. Het rode hars dat mogelijk bij het snoeien vrijkomt, kan de huid irriteren. Nu snap je wellicht ook waar de naam Drakenbloedboom vandaan komt. Pas dus ook op met huisdieren en jonge kinderen.