SCINDAPSUS

Drakenklimop/Zilveren pothos verzorgen

De Drakenklimop gedraagt zich graag als een hangplant. Moest je al nadenken over een plekje in huis, dan kun je het hogerop zoeken. Deze stoere plant komt in verschillende kleuren. Ga voor neutraal of liever bontgekleurd, aan jou de keuze. Een beetje aandacht is al voldoende. Oorspronkelijk komt de Drakenklimop uit de tropen en daarom is een warme ruimte de ideale plek voor de hangplant. Tocht is funest voor deze plant, maar we kunnen ons voorstellen dat je het zelf ook niet zo lekker vindt. Let je even niet op, dan kan het zijn dat je plant ineens een stuk langer oogt. De Drakenklimop groeit flink bij een goede verzorging. 

In het kort

Gemiddeld water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Schaduw/Halfschaduw

1x per 2 weken voeding (zomer)

Licht giftig

Lees meer over het fijnste plekje voor de Drakenklimop, waar deze kamerplant helemaal kan aarden. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Vanwege de tropische achtergrond houdt de Drakenklimop van water. Zorg ervoor dat de aarde waarin de kamerplant staat continu licht vochtig is. Een heel voetenbad hoeft ook weer niet, want dan kan er wortelrot ontstaan.

Licht en standplaats

De Drakenklimop wordt blij van veel licht. Geef ‘m daarom een plekje waar het licht schijnt of halfschaduw is. Alleen direct zonlicht is niet goed deze kamerplant. Worden de bladen wat donker, zet de Drakenklimop dan op een lichtere plek.

Voeding

Geef de Drakenklimop een beetje voeding in de lente en zomerperiode. Dan neemt ie de meeste voedingsstoffen op. In de herfst en winter mag je de voeding achterwege laten, dan wil de kamerplant graag rusten.

Sproeien

Kom maar door met die sproeibeurt. Regelmatig de plant sproeien zorgt ervoor dat de bladeren stofvrij blijven en ongedierte op afstand blijft. Door de droge lucht in huis tijdens de winter, is het raadzaam om extra de Drakenklimop extra te sproeien.

Verpotten

Bekijk om de twee of drie jaar of je de Drakenklimop moet verpotten. Mocht het zover zijn, zoek dan een mooie nieuwe sierpot uit die zo’n 20% groter in diameter is. Met een grotere pot stimuleer je de ontwikkeling en creëer je meer groeiruimte.

Giftig

De Epipremnum heeft giftige soorten. Deze kamerplant is echter niet giftig voor mensen, maar kan wel voor irritaties zorgen bij je huisdieren. Gelukkig staat de Drakenklimop vaak hoog en kan alleen jij erbij, maar pas toch op.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?