MARANTA LEUCONEURNA

Gebedsplant verzorgen

Opvallend is het bijzondere kleurcontrast van de Gebedsplant. Roze en groentinten vormen een spectaculair patroon op de bladeren. En ja, die naam hè. Omdat de bladeren zich sluiten bij zonsondergang en zich weer openen bij daglicht, is bidden nog niet eens zo’n gekke benaming. Qua verzorging is deze kamerplant niet veeleisend: pak regelmatig je gieter erbij en zorg dat de Gebedsplant op een schaduwrijke plek in huis staat. Bekijk af en toe de bladtekening en je weet meteen of je je best doet. Hou de ruimte lekker warm en de aarde vochtig.

In het kort

Gemiddeld water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Schaduw/Halfschaduw

1x per 2 weken voeding (zomer)

Niet giftig

Zou samen bidden nodig zijn voor een goede verzorging van de Gebedsplant? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

De aarde waar de Gebedsplant in staat, mag altijd licht vochtig aanvoelen. Kijk de bladeren na op bruine vlekken, want dat is een teken dat je een overvloed aan water geeft. Een heel voetenbad is ook niet nodig en zelfs schadelijk voor de plant.

Licht en standplaats

Zorg voor een mooi plekje in de halfschaduw voor de Gebedsplant. Vermijd direct zonlicht en plaats de plant ook niet bij een radiator in de buurt. Dat wordt de plant teveel. In de winterperiode heeft de plant behoefte aan meer daglicht.

Voeding

Je mag de Gebedsplant in de lente en zomermaanden voorzien van voeding. Daarmee bevorder je de bladgroei. Een beetje vloeibare plantenvoeding toevoegen aan het water is al voldoende. Geef geen voeding in de herfst en winter.

Sproeien

Om de luchtvochtigheid op peil te houden is een regelmatige sproeibeurt niet verkeerd. Besproei de bladeren van de Gebedsplant en ze laten hun patroon nog duidelijker zien. Hiermee maak je de bladeren ook meteen stofvrij.

Verpotten

Verpot de Gebedsplant eens in de twee jaar in de lente. Zo krijgen de wortels weer meer ruimte en kan de plant groeien. Als je een nieuwe sierpot aanschaft, let er dan op dat de pot zo’n 20% groter in diameter is dan de oude.

Giftig

Zo’n heilige plant kan toch niet giftig zijn? Het antwoord is daarom ook nee. De Gebedsplant is niet giftig of schadelijk voor de omgeving. Je kunt dus prima deze kamerplant een zichtbaar plekje in huis geven.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?