HOWEA FORSTERIANA

Kentiapalm verzorgen

De bladeren van de Kentiapalm waaieren mooi uit en bewegen graag. Schrik niet als je palm een onverwachte beweging maakt, daarmee wordt alleen maar aangetoond hoe fijn de omgeving is. Maak een keuze uit verschillende hoogtes, van medium tot kingsize. Precies wat bij je past. Wat deze palm extra speciaal maakt, is de afkomst. De Kentiapalm wordt namelijk alleen gekweekt op een het Australische eiland Lord Howe. Vandaar ook dat de oorspronkelijk naam Howea Forsteriana luidt. Het grootste pluspunt van deze pam? De eisen voor verzorging zijn op twee vingers te tellen. Zorg voor een licht vochtige grond en een schaduwrijk plekje.

In het kort

Gemiddeld water nodig

Om de 4 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per maand voeding (zomer)

Niet giftig

Kom meer te weten over de favoriete behandeling(en) van de Kentiapalm. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Zorg dat de aarde waarin de Kentiapalm staat altijd een beetje vochtig is. Te weinig water of een heel voetenbad zijn niet goed. Check het vochtpeil regelmatig door een vinger in de aarde te steken. Eens in de week langslopen met je gieter is al een goed begin.

Licht en standplaats

Misschien verwacht je dat alle palmen graag in het licht staan, maar deze bescheiden palm vindt een plekje in de schaduw ook al voldoende. Wanneer de bladeren verkleuren is een grote hoeveelheid licht of zon vaak de boosdoener. Let hierop en je Kentiapalm blijft stralen.

Voeding

Wanneer de dagen langer en warmer worden is het tijd voor een extraatje. De Kentiapalm kan prima zonder plantenvoeding, maar in de zomer is het geen overbodige luxe. Elke week mag de palm een beetje vloeibare voeding ontvangen, dat de plantgezondheid een boost geeft.

Sproeien

Als de lucht droog is in de ruimte waar de Kentiapalm staat, is regelmatig sproeien een goed idee. Met name in de winterperiode komt dit vaker voor. Besproei de bladeren met ontkalkt water of regenwater. Zo blijven ze mooi, stofvrij en blijft ongedierte weg.

Verpotten

De Kentiapalm verhuist niet graag. De verhuizing van onze kas naar je huis was nog prima te doen, maar verpotten is niet echt nodig. Wel kun je de bovenlaag van de aarde af en toe verversen. Dan komen je groene vingers nog handig van pas.

Giftig

Geen zorgen, de Kentiapalm is niet giftig. Nooit geweest, en nu ook zeker niet. De palm is daarom de ideale kamerplant met huisdieren of kinderen. Deze mogen zonder probleem op onderzoek uitgaan en de plant verkennen.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?