ALOCASIA CUCULATA

Olifantsoor verzorgen

De Alocasia Cucullata komt oorspronkelijk voor in de tropische regenwouden van Zuidoost Azië, waar de vochtigheid hoog is. Vandaar de voorkeur voor een flinke plens water en veel licht. Gaat dit je makkelijk af, dan groeit de kamerplant graag en komen nieuwe bladeren tevoorschijn. Het is trouwens eenvoudig om de Alocasia Cucullata te stekken. Zo heb je in mum van tijd een hele plantenfamilie in huis. Doe af en toe een dansje met de plant, zo wordt elke kant belicht en blijven de bladeren mooi naar de hemel reiken. Besproei ze ook regelmatig, dan gaan ze nog harder glimmen.

In het kort

Vrij veel water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Licht giftig

Meteen op de hoogte van alle verzorgperikelen rondom de populaire kamerplant Alocasia Cucullata. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

De Alocasia Cucullata heeft z’n roots in Zuidoost Azië en geeft de voorkeur aan een warm en vochtig klimaat. Om die hoge luchtvochtigheid enigszins na te bootsen, is het goed om de aarde altijd licht vochtig te houden. Anders gaan de grote bladeren hangen.

Licht en standplaats

Deze kamerplant staat graag in de spotlight en komt helemaal tot z’n recht op een licht plekje. Zonlicht is ook geen probleem, alleen niet continu brandend op z’n kruin. De grote bladeren van de Alocasia Cucullata groeien richting het licht, draai daarom de sierpot regelmatig.

Voeding

Tijdens de groeiperiode heeft de Alocasia Cucullata wel behoefte aan een extraatje. In de zomermaanden kun je vloeibare plantenvoeding toevoegen aan het water. Daarmee bevorder je de groei en draag je bij aan de gezondheid van de plant.

Sproeien

De Alocasia Cucullata staat vooraan bij een sproeibeurt om de herinnering aan z’n roots levendig te houden. Besproei de bladeren daarom regelmatig met water. Eens in de week is al een goed begin. Zo verdwijnt meteen het stof en blijft ongedierte op afstand.

Verpotten

Deze kamerplant groeit relatief snel en maakt om de haverklap nieuwe bladeren aan. Daardoor is het verstandig om de Alocasia Cucullata elke twee jaar te verpotten. Let wel op dat de nieuwe sierpot zo’n 20% groter in diameter mag zijn dan de oude.

Giftig

Alleen het sap uit de bladeren van de Alocasia’s is licht giftig en kan voor irritatie zorgen. Pas daarom op het verpotten of het wegknippen van de bladeren. Zorg ook dat jonge kinderen of huisdieren niet aan de haal gaan met de bladeren.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?