ALOCASIA MACRORRHIZA

Olifantsoor verzorgen

Het is niet vreemd dat de Alocasia Macrorrhiza ook wel Olifantsoor of Reuzentaro wordt genoemd. Alleen al een blik op de hartvormige bladeren en je weet genoeg. In de natuur kunnen ze wel meer dan een meter lang worden. Deze kamerplant groeit bij jou thuis ook hard en is daarom verzot op water en licht. Oké, en elke plant houdt van een beetje aandacht. Boots je ook maar enigszins de natuurlijke leefomgeving na van de Alocasia Macrorrhiza, namelijk Zuidoost Azië, dan scoor je extra punten. De grote bladeren van deze variant zijn glimmend en hebben een geribbelde rand.

In het kort

Vrij veel water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Licht giftig

Ontdek of je nu echt het regenwoud moet nabootsen voor een gezonde Alocasia Macrorrhiza. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

De Alocasia Macrorrhiza komt oorspronkelijk voor in Zuidoost Azië en heeft een sterke voorkeur voor een warm en vochtig klimaat. Het is daarom goed om de aarde altijd licht vochtig te houden. Anders gaan die mooie grote bladeren hangen.

Licht en standplaats

Deze kamerplant wordt blij van een licht plekje in huis. Zonlicht is ook geen probleem, alleen niet continu. De grote bladeren van de Alocasia Macrorrhiza groeien richting het licht, draai daarom de sierpot regelmatig en ze blijven naar de hemel reiken.

Voeding

Groeien doet de Alocasia Macrorrhiza graag. Tijdens de zomermaanden heeft de plant wel behoefte aan een extraatje. Voeg een beetje vloeibare plantenvoeding toe aan het water. Daarmee bevorder je de groei en draag je bij aan de gezondheid van de plant.

Sproeien

De Alocasia Macrorrhiza houdt van waterpret en wil maar al te graag een sproeibeurt ontvangen. Besproei de bladeren regelmatig met water met een plantenspuit. Zo’n één keer per week is al voldoende om de bladeren stofvrij te houden.

Verpotten

Deze kamerplant groeit relatief snel en blijft nieuwe bladeren produceren. Daarom kan het zijn dat de Alocasia Macrorrhiza elke twee jaar een nieuwe sierpot nodig heeft. Let wel op dat de nieuwe sierpot zo’n 20% groter in diameter is dan de vorige.

Giftig

Alleen het sap uit de bladeren van Alocasia’s is licht giftig. Dat kan irritatie veroorzaken op de huid. Pas daarom op het verpotten of het wegknippen van de bladeren. Zorg ook dat jonge kinderen of huisdieren niet aan de haal gaan met de bladeren.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?