PILEA PEPEROMIODES

Pannekoekenplant verzorgen

De Pannekoekenplant is terug van weggeweest en mag ook blijven. Menig huiskamer is voorzien van één of meerdere plantjes. Ze vragen niet de meeste aandacht en doen gewoon hun ding. De naam van de Pannekoekenplant is natuurlijk geïnspireerd op de platte, ronde bladeren. Met een beetje licht is de plant al heel blij en laat dat zien door te groeien. Veeleisend is de plant niet, wekelijks een beetje water is meer dan voldoende. De Pannekoekenplant is ook nog eens heel eenvoudig te stekken. Babyplantjes groeien als paddestoelen uit de grond en kun je makkelijk losmaken en in een eigen potje zetten.

In het kort

Gemiddeld water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Licht, geen direct zonlicht

1x per maand voeding (zomer)

Niet giftig

Zou de makkelijke verzorging ermee te maken hebben dat de Pannekoekenplant zo populair is? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Gewoon een klein beetje water. Van overdrijven houdt de Pannekoekenplant niet. Zorg dat de aarde licht vochtig is en deze kamerplant is tevreden. Een heel voetenbad kan namelijk wortelrot veroorzaken en dan ben je verder van huis.

Licht en standplaats

De spotlight trekt en de Pannekoekenplant staat daarom graag in het licht. Vermijd alleen direct zonlicht, want dan kunnen de bladeren verbranden. De bladeren groeien graag richting het licht, dus draai je plantje ook regelmatig voor een gelijke groei.

Voeding

De Pannekoekenplant heeft geen extra voeding nodig. Water is al voldoende. Mocht je de plant toch vloeibare plantenvoeding willen geven, doe dit dan in de lente en zomermaanden. Dan groeit de plant het hardst. Geef geen voeding in de herfst en winter.

Sproeien

Besproei de bladeren van de Pannekoekenplant alleen om het stof te verwijderen. Een hele sproeibeurt is namelijk niet een favoriet van de plant. Zo heb jij minder werk en blijft de plant gezond.

Verpotten

Verpotten is alleen nodig als de plant uit z’n jasje groeit. Bekijk elke twee jaar of dit aan de orde is. Zorg dat de nieuwe sierpot zo’n 20% groter in diameter is dan de oude. Daarmee krijgen de wortels voldoende ruimte en kan de Pannekoekenplant weer doorgroeien.

Giftig

Nee joh, zo’n schattige plant als de Pannekoekenplant is echt niet giftig. Maar je geen zorgen wanneer huisdieren of kleine kinderen in de buurt komen van je plant. De Pannekoekenplant is gewoon hartstikke veilig.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?