STRELIZIA NICOLAI

Paradijsvogelplant verzorgen

De Strelitzia Nicolai, ofwel de Paradijsvogelplant, heeft een exotische look met z’n grote bladeren die naar de hemel reiken. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is nu gewoon hier verkrijgbaar. De Strelitzia Nicolai maakt van elke ruimte een urban jungle en daarom ook zo populair onder plantenliefhebbers. Kies uit verschillende hoogtes en maak indruk op je huisgenootjes, partner, vrienden en familie. Waar de Strelitzia Nicolai blij van wordt, is veel licht. De bladeren zullen mooi uitwaaieren en zelfs de lucht wordt hiermee gezuiverd. Deze zonaanbidder wordt ook wel Bird of Paradise genoemd, hoe paradijselijk!

In het kort

Veel water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Licht luchtzuiverend

Veel zonlicht

1x per 2 weken voeding (zomer)

Licht giftig

Vraagt de Paradijsvogelplant ook echt om een paradijs als leefomgeving? Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Water is als goud voor de Strelitzia Nicolai. Met name in de zomerperiode is het belangrijk om je gieter paraat te houden. En wanneer het kouder wordt, is één keer in de week nog steeds noodzakelijk. Er is ook extra back-up: deze kamerplant houdt het water vast in z’n dikke wortels.

Licht en standplaats

De Strelitzia Nicolai is gek op het zonnetje. Zorg dat alle zonuren in Nederland op z’n kruin terechtkomen. Plaats de kamerplant dicht bij het raam en laat ‘m genieten van de lichtinval. Wanneer de blaadjes verkleuren betekent dat vaak maar één ding: meer licht.

Voeding

In de zomermaanden krijgt de Strelitzia Nicolai trek in een extra snack. Zijn vloeibare dieet mag worden aangevuld met een beetje plantenvoeding. Door het vele licht groeit de kamerplant nog harder dan normaal en is de toevoeging van voeding ideaal als een goede ondersteuning.

Sproeien

Gun je kamerplant een beetje waterpret en besproei de bladeren eens in de zoveel tijd. Hiermee verwijder je niet alleen het stof, maar jaag je ook eventuele ongedierte weg. Door het schoonhouden van de bladeren, kan het licht goed bij de kern komen en bevordert de groei.

Verpotten

Groeien doet de Strelitzia Nicolai graag. Helemaal als je de verzorgingstips toepast. Ongeveer elke twee jaar is het tijd voor een nieuwe sierpot. Let erop dat de pot in diameter ongeveer 20% groter mag zijn dan de vorige. Dan krijgen de wortels weer vrij spel en ontstaat er ademruimte.

Giftig

Strelitzia’s staan erom bekend dat ze licht giftig zijn. Niet direct reden tot paniek, want deze kamerplanten staan in menig huiskamer. De bloemen en vruchten van de plant kunnen schadelijk zijn bij inname. De Strelitzia Nicolai bloeit niet en is daarmee vrij onschuldig.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?