CALATHEA MEDALLION

Pauwenplant verzorgen

De Calathea Medallion is absoluut een kleurrijke toevoeging aan je plantencollectie. Maar daartegenover staan wel een aantal eisen, want deze diva laat zich graag goed behandelen. De roodpaarse onderkant van de bladeren vallen op. Net als het fenomeen wat de plant de bijnaam ‘the living plant’ heeft opgeleverd. ‘s Nachts sluiten de bladeren zich en de volgende ochtend gaan ze weer open. Zo’n voorstelling kun je als bedankje zien voor je harde werken. De Calathea komt oorspronkelijk voor in oerwouden. Daarom zijn warmte, schaduw en water de belangrijkste elementen in de verzorging van deze kamerplant.

In het kort

Gemiddeld water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Schaduw/Halfschaduw

1x per 2 weken voeding (zomer)

Niet giftig

De Calathea Medallion is een tropische beauty met een kant en klaar eisenlijstje. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Zorg dat je altijd water bij de hand hebt met een Calathea Medallion in je plantencollectie. Deze dorstige diva gaat lekker op water. Maak kijk uit met een heel voetenbad, want dat steekt de wortelrot de kop op. In de zomerperiode heeft je kamerplant meer water nodig dan ‘s winters.

Licht en standplaats

De Calathea Medallion heeft tropische roots en heeft daarom behoefte aan een plekje in de halfschaduw. Zet je kamerplant niet te dicht bij een raam, want dan kan het zonlicht om zich heen grijpen. Let ook op de kleur van de bladeren. Worden ze bruin, verplaats dan de plant.

Voeding

Deze kamerplant snoept graag van wat extra voeding in de lente en zomerperiode. We raden je aan om eens in de twee weken een beetje vloeibare plantenvoeding bij het water te doen. Niet raar opkijken als de Calathea Medallion je dan extra bladeren schenkt.

Sproeien

In oerwouden heerst een hoge luchtvochtigheid en de Calathea Medallion houdt dan ook van een regelmatige sproeibeurt. Besproei de bladeren en maak ze meteen stofvrij. Ook ongedierte blijft op afstand wanneer je de kamerplant voorziet van een kleine douche.

Verpotten

Zeker om de twee jaar wil de veeleisende Calathea Medallion wel een nieuwe pot. Denk eraan om de pot te vullen met nieuwe potgrond, zodat de kamerplant de voedingsstoffen van de aarde goed kan opnemen. De nieuwe sierpot mag 20% groter zijn in diameter dan de vorige.

Giftig

Nee hoor, de Calathea Medallion staat niet op de lijst met giftige planten. Maak je geen zorgen, deze kamerplant is niet schadelijk voor je huisdieren. Het is geen gif dat de plant uitstoot in de ruimte, maar gewoon heerlijke zuurstof.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?