CALATHEA ORBIFOLIA

Pauwenplant verzorgen

Het moge duidelijk zijn waarom de Calathea Orbifolia zo houdt van warmte, schaduw en water. Oorspronkelijk vind je de Calathea’s in oerwouden van Zuid-Amerika en de Amazone. Zijn de bladeren mooi rond en vol van kleur, dan mag je jezelf prijzen om je goede verzorging. Je bent altijd met je groene vingers in de weer, maar dat maakt planten onderhouden juist zo leuk. Niet schrikken als de bladeren van de Calathea Orbifolia zich ‘s avonds sluiten en weer openen bij het ochtendgloren. Dat hoort en nu eenmaal bij. Je vindt de Calathea Orbifolia bij ons in twee hoogtes. De plant werkt ook nog eens luchtzuiverend.

In het kort

Gemiddeld water nodig

Om de 2 jaar verpotten

Sterk luchtzuiverend

Schaduw/Halfschaduw

1x per 2 weken voeding (zomer)

Niet giftig

Word een sterspeler in het verzorgen van de Calathea Orbifolia en d’r bijzondere bladeren. Bekijk de verzorgingstips.

Water geven

Water staat bovenaan het eisenlijstje van de Calathea Orbifolia. Zo blijven de bladeren hun mooie patroon behouden en blijven ze naar de hemel reiken. Van een heel voetenbad wordt de plant niet blij, want dat steekt de wortelrot de kop op en daar is moeilijk vanaf te komen.

Licht en standplaats

Vind een mooi plekje in de halfschaduw en vermijd direct zonlicht. Houd je je daaraan, dan blijft de Calathea Orbifolia stralen. Als de kamerplant te veel zon op d’r kruin krijgt, dan gaan de bladeren verkleuren. Draai de pot regelmatig, zodat de bladeren niet naar één kant groeien.

Voeding

Vloeibare plantenvoeding is een extraatje voor de Calathea Orbifolia. In de lente en zomer mag je eens in de twee weken best een beetje voeding toevoegen aan het water. In ruil voor dit extraatje zal de kamerplant een flink stuk groeien in deze periode.

Sproeien

De Calathea Orbifolia zegt geen nee tegen een regelmatige sproeibeurt. Dat is nog een beetje gewenning wat meegekomen is uit het oerwoud. Besproei de bladeren met regenwater en maak de plant meteen stofvrij. Nog een bijkomstigheid: ongedierte blijft op afstand.

Verpotten

Verpotten staat ook het eisenlijstje van de Calathea Orbifolia. Check elke twee jaar of de plant toe is aan een nieuwe pot. Gebruik meteen nieuwe potgrond, zodat de kamerplant de voedingsstoffen van de aarde goed kan opnemen.

Giftig

Maak je geen zorgen, de Calathea Orbifolia komt niet voor op de lijst met giftige planten. De bladeren zijn daarom ook niet schadelijk voor jezelf of je huisdieren. Het enige wat deze vriendelijke plant uitstoot, is heerlijke frisse zuurstof.

DE PLANT

Neem er zelf een!

Winkelmand

Oh nee. Je plantenmand is nog leeg.

Zorgt dit voor inspiratie?